Kako do suhih jabolčnih krhljev?
- Jabolka najprej temeljito umijte in posušite.
- Sušite jih lahko z lupino ali brez. Vseeno ne pozabite, da se v lupini in tik pod njo nahaja veliko vitaminov.
- Odstranite jedro s pečkami in narežite jabolka na kolobarje oz. krhlje z debelino od 3 do 5 mm.
- Narezana jabolka za 2 minuti položite v posodo z vodo in malo citronske kisline. Tako bodo jabolka ohranila svetlo barvo in med sušenjem ne bodo zgnila.
- Jabolka pustite, da se odcedijo, nato jih dajte v sušilnik in postopek sušenja se lahko začne.
- Takoj ko iz sušilnika vzamete posušene krhlje, jih shranite v nepredušno posodo in še tople dobro zaprite. Posodo hranite v temnem in suhem prostoru.
- Jabolka lahko jeste takoj. Najbolje se priležejo v zimskem obdobju, ko jih lahko dodate tudi v čaj. Rok uporabnosti dobro shranjenih jabolk znaša celo dve leti.